Franco Fontana

Ο Franco Fontana γεννήθηκε στην Ιταλία το 1933. "Ξαναανακάλυψε" το χρώμα, το καθιέρωσε σαν εκφραστικό μέσο και όχι μόνο σαν ντοκουμενταρίστικη τεχνική, του ξαναέδωσε την χαμένη του εικαστική αξία.
Μέσα από μια πρωτότυπη ανάλυση του φυσικού και του αρχιτεκτονικού τοπίου, αναζητώντας καινούρια σύμβολα, δομές και χρωματικές επιφάνειες, δίνει διέξοδο στη δημιουργική του φαντασία και καταφέρνει να εμπλουτίσει με μια μεταφυσική ατμόσφαιρα τις εικόνες του, να πλάσει κόσμους αγνώστους και απίθανους.
Με βάση την γενέτειρα του την πόλη της Modena, ταξιδεύει ανά τον κόσμο σε αναζήτηση των "οραμάτων" του, των φυσικών τοπίων που απαθανατίζει στις φωτογραφίες του και στην ερώτηση πως καταφέρνει να εντοπίσει και να απομονώσει τα μοτίβα του μέσα στο οπτικό χάος της σημερινής κοινωνίας απαντάει: "Δεν έχω μια συγκεκριμένη τακτική ούτε μια τεχνική αναζήτησης. Είναι θέμα ευαισθησίας και εξασκημένου ματιού, η ίδια η εικόνα είναι αυτή που με πλησιάζει, που με προκαλεί, που μου μιλάει".
Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε περισσότερες από 400 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και έχουν εκδοθεί πάνω από 40 λευκώματα με φωτογραφίες του στην Ιταλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Γερμανία, Η.Π.Α., Ισπανία κ.τ.λ.

















Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου