Antoine d'Agata

O Antoine d'Agata γεννήθηκε το 1961 στη Γαλλία (Μασσαλία). Μέσω μιας περιπετειώδους ζωής σπούδασε φωτογραφία στη Νέα Υόρκη στο International Center of Photography με καθηγητές τους Larry Clark και Νan Goldin.
Η νύχτα, τα ναρκωτικά, το σεξ, η περιπλάνηση, είναι μερικά από τα θέματα που θα τραβήξουν την προσοχή του. Οι φωτογραφίες του Antoine D’ Agata είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή καταγραφή και έκθεση ακραίων εμπειριών. Είναι η συνειδητή βουτιά σε ένα ανοίκειο και ταυτόχρονα οικείο σύμπαν που συνδυάζει τον κίνδυνο, την επιθυμία, την απώλεια και την ευκαιρία.
Το 2004 ο D'Agata έγινε δεκτός στο πρακτορείο Magnum Photos.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: De Mala Muerte και Mala Noche, τα Vortex και Isomnia, το Stigma και το Manifeste. Το 2001 εκδόθηκε το βιβλίο του «Hometown» και κέρδισε το βραβείο Niepce Prize για νέους φωτογράφους.
Ο ίδιος λέει: «Προσπαθώ να δημιουργήσω μια κατάσταση νομαδικών κόσμων, ατελή και προσωπική, συστηματική και ενστικτώδη, ένα σκηνικό φυσικών χώρων και συναισθημάτων εντός του οποίου είμαι ηθοποιός.... Οι εμμονές, παραμένουν σταθερές: ο δρόμος, ο φόβος, η ασάφεια και η σεξουαλική πράξη... Για να μην αναφέρω ίσως, στο τέλος, την απλή επιθυμία του να υπάρχεις...»

















Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου